duminică, 14 noiembrie 2010

CAT CONSUMA CEA MAI RAPIDA MASINA DIN LUME??

       Pentru cei care nu stiu, cea mai rapida masina din lume este Bugatti Veyron. Veyron beneficiaza de un motor foarte generos, un v16 de 8 litri, si dezvolta 1001 cp. Insa acest colos nu sta foarte bine la capitolul consum de craburant, realizand in mediul urban un consum de 40l/100km :D, iar cel mediu este de 24L/100km.
      Este mult? fara indoiala, dar trebuie sa ne gandim ca este cea mai rapida masina din lume, motorul sau v16, rivalizand direct cu motorul v10 de 8,4l de pe fostul Dodge Viper. in clasificarile americanilor ceilalti bolizi europeni cum ar fi: Rolls-Royce Phantom, Mercedes G55 AMG, Bentley Continental GTC, realizeaza un consum urban de 21l/ 100Km, Iar cea mai economica masina, de pe piata americana evident este Toyota Prius, realizand un consum mixt de 4,6l/100km fiind de departe cea mai apreciata masina in raportul eficienta-consum.
   ... dar pentru cei care vor putere, adrenalina, motoare tari si au bani sa cumpere bolizi gen Veyron, nu cred ca ar fi o problema consumul acestuia. dar sa nu uitam ca Bugatti Veyron este o masina de colectie fiind executatat numai in 300 de exemplare. ... bani de gaz si drumuri bune!!!

Niciun comentariu: